Daniëlle Hermans & Karina de Paepe – WWLA V

Daniëlle Hermans en Karina de Paepe zijn na de opleiding (2012) samen een bedrijf gestart: Hermans & De Paepe. Ze werken als trainers en/of als trainingsacteur voor onder meer zorgorganisaties en voor interimbureaus voor doorstroom van personeel. Maar met accountants kunnen ze ook uit de voeten. Hun credo is: ‘Mensen op een onconventionele manier enthousiasmeren en in beweging brengen.’

Wat heeft de opleiding van WWLA voor jullie betekend?

Karina: Tijdens een training met een trainingsacteur werd ik verliefd. Op het vak trainingsacteren. Dat wilde ik! Ik had spelervaring maar ik wilde het vak leren. Ik wilde een nieuwe kant op en werken vanuit mijn hart.
WWLA is de leukste opleiding die ik ooit heb gedaan! Ik had het zelfs veel eerder moeten doen!

Daniëlle: Voor mij gold dat ook. Als journalist zat ik in de zoveelste fusie en vroeg me af: wil ik dit nog wel? Vanuit mijn passie voor toneelspelen, wat ik al jaren doe, rolde ik in het vak van trainingsacteren. De kneepjes van het vak heb ik geleerd bij WWLA. En nu combineer ik het schrijversvak met trainingsacteren.

Wat maakt de WWLA opleiding uniek volgens jullie?

Daniëlle: De opleiding heeft ons veel zelfinzicht gegeven. Niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk. Om een deelnemer te kunnen begrijpen en aanvoelen moet je jezelf goed kennen en weten wanneer en hoe je schakelt, en jezelf kunnen ‘uitschakelen’ zelfs.

Karina: De opleiding van Loes en André was enorm waardevol en compleet. Niet in de laatste plaats omdat Loes en André elkaar zo mooi aanvullen. We zijn niet alleen ambassadeurs van het vak maar ook van WWLA.

 

Wat ‘verkopen’ jullie?

Karina en Daniëlle: Hermans & De Paepe werkt in opdracht, maar we bieden ook eigen producten aan zoals presentatietrainingen voor werkzoekenden en theater op maat. We bieden ook tekstproducten aan zoals sketches en casuïstiek voor regiemodellen.

Hoe komen jullie aan klanten?

Karina: Ik heb ervaring met acquisitie. Dat vind ik leuk om te doen en het lukt me om ‘binnen te komen’. Daarna komt Daniëlle erbij. Zij kan beter ‘luisteren’ dan ik, dat komt ook door haar journalistieke achtergrond. Hoewel zij ook mooie opdrachten binnenhaalt hoor! Het is niet zo strikt, maar we vullen elkaar wel mooi aan.

Daniëlle: We werken ook vaak met vaste trainers die ons steeds weer inhuren, ook voor langere trajecten. Trainers zijn belangrijk. Daar bouw je een band mee op.

Karina: Verder netwerken we veel. Dat hoort erbij. We hebben wel geconstateerd dat wij van alleen trainingsacteren niet kunnen leven. Daarom hebben we een breder aanbod. Maar het theaterelement is toch de rode draad in alles wat we doen. Want dàt is wat mensen in beweging brengt.

Daniëlle: En wat natuurlijk ook enorm helpt is dat onze klanten enthousiast zijn over ons werk. Ze komen terug en bevelen ons aan. We krijgen mensen altijd in beweging. Eigenlijk is dat ons belangrijkste ‘product’.

Jullie zijn trainers én trainingsacteurs. Gaat dat wel samen?

Karina: André zei vaak: “Trainen én acteren is een lastige combinatie.” Ik begrijp waarom hij dat zei. Je hebt twee petten op en het gevaar is er dat je die twee door elkaar haalt. Maar wij combineren het wel en dat werkt voor ons heel erg goed. We kunnen daar goed in schakelen en we kunnen klanten beide bieden. Ze hoeven niet twee keer te gaan ‘winkelen’.