De WWLA Standaard en Competenties

Dé standaard voor het werk en inhuur van acteurs in het bedrijfsleven

Vraag je je ook wel eens af wat de acteur die je inhuurt allemaal kan en wat je wel en niet kunt vragen? En waarom de ene acteur meer mogelijkheden biedt dan de ander?
Of heb je nog nooit met een acteur gewerkt omdat je geen idee hebt wat de mogelijkheden allemaal zijn?

Of ben je acteur en denk je wel eens: ‘Ik heb nu goed werk geleverd, maar ik heb nog veel meer in huis’ of ‘Wat jammer dat ik niet eerder bij het trainingsprogramma betrokken ben, want dan had ik handige tips kunnen geven waardoor het werken met acteur nog meer toegevoegde waarde zou hebben!’ ?

Een volwassen beroep

Zo’n 35 jaar geleden speelden de eerste acteurs simulaties op politiescholen en leerden ze met lef en experimenteerdrift, met vallen en opstaan hoe ze konden bijdragen aan leren en ontwikkelen.
Wij, André Witbreuk en Loes Wouterson, maakten de afgelopen 20 jaar mee hoe acteurs op steeds meer plekken en op steeds meer manieren meewerkten aan opleidings- en trainingsprogramma’s. Omdat de bijdrage van acteurs enorm uiteenliep, besloten we tien jaar geleden de 20-daagse Opleiding WWLA Acteur m/v in het Bedrijfsleven® op te richten, om zo een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het vak. Belangrijke ingrediënten: kwaliteit en liefde. Liefde voor leren en mensen die leren.

Na 20 jaar praktijkervaring en 10 jaar opleiden van acteurs in het bedrijfsleven, vindt WWLA het tijd om helder in kaart te brengen wat acteurs voor organisaties die gedrag willen beïnvloeden, kunnen betekenen. En hoe rijk geschakeerd dat is. Dagelijks komen we collega’s tegen die ons hart raken door de toewijding en liefde waarmee ze hun werk uitvoeren. Dienstbaar en innovatief. Gedegen en creatief. Het zit er allemaal in.
Het vak van acteur in het bedrijfsleven is volwassen geworden.

Een standaard

Onze Standaard is een instrument waarmee opdrachtgevers zien wat voor acteur ze kunnen inhuren en met welk doel. Daarnaast geeft het acteurs een instrument in handen waarmee ze zich kunnen positioneren.
Kortom: we geven opdrachtgevers en acteurs een concreet handvat om zowel de kwaliteit als het resultaat te waarborgen.
WWLA biedt hiermee een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het vak. Van wat ooit ‘iets ludieks’ was, naar een volwassen plek in Learning & Development.

Hoe maken we de juiste keuzes?

De Standaard helpt daarbij. Als het doel duidelijk is, kan de bijdrage van de acteur optimaal worden benut en de juiste acteur voor de job worden gekozen, zodat het resultaat ook optimaal zal zijn.

Masters of Action Learning en Action Design

WWLA startte in september 2018 een leergang voor Masters of Action Learning en Action Design
Een eerste groep WWLA Master of Action Learning® is hierna volop aan de slag gegaan.
In de toekomst zullen we een nieuwe reeks plannen. Heb je interesse? Laat het ons weten.

 

De WWLA Standaard

Fullscreen Mode

De WWLA Competenties

Fullscreen Mode