Schelden op bestelling

Al een kleine 14 dagen regent het scheldwoorden op ons online platform.
Niet omdat we ruzie hebben of iemand ontevreden is. Nee, morgen is de agressieles. Iedereen is op zoek gegaan naar geschikte scheldwoorden.

Geschikt?

Ja. Voor training.
Er zijn in de maatschappij allerlei plaatsen waar mensen boos of agressief worden en waar de professionals die er werken graag de-escalerend mee om willen leren gaan.
Dus schelden en schreeuwen we op bestelling.
En gaan we mee in escalatie en de-escalatie gedurende de oefeningen.
Daar hebben we geschikte scheldwoorden voor nodig: scheldwoorden die prikkelen maar niet beschadigen.
Dat is natuurlijk altijd aftasten, want de een haalt zijn/haar schouders op bij ‘droplul’ en de ander wordt erdoor geraakt.
Afstemmen met de trainer en de deelnemers over welk gedrag ‘besteld’ wordt is daarom heel belangrijk. Je wilt mensen voorbereiden op moeilijke situaties, niet beschadigen.

Zo kwamen we op een bloemrijke reeks van schlemiel, klojo, droeftoeter, schijtlijster, bijgoochem, pannenkoek, oliebol, trut, kakviool, pisvlek, boktor, flapkut, graftak, zak hooi, augurk, rolmops, knakworst, doos, labbekak, dakhaas, galbak, oetlul, kleuter, etterbak en nog veel meer, af en toe afgewisseld met een ‘OMG!’ of een lachbui, want ook dat kan digitaal.

En  zo hoorden we een collectie van deze en andere woorden langskomen in de filmpjes die WWLA-ers ter voorbereiding hadden gemaakt en ingestuurd.
Kortom: iedereen is goed opgewarmd.

Ik ben ook weer wat scheldwoorden rijker.
Voorlopig is ‘klaphark’ mijn favoriet.

Loes